Yeni hükümetin önceliği eğitim olmalıdır
Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Kava 130 bine yakın öğretmen açığının olduğunu belirterek,”Yeni hükümetin önceliği eğitim olmalıdır” dedi.
Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Kava yaptığı yazılı açıklama ile yeni kurulacak hükümetin öncelikli görevinin eğitim olması gerektiğini söyledi.
“ÖĞRETMEN AÇIĞI DEVAM ETMEKTEDİR “
Eğitimin en temel sorunlarının başında, öğretmen açığının geldiğini söyleyen Kava,” 1 Haziran 2011 tarihinde 28 bin 486 öğretmen atanmasına rağmen, hala 130 bine yakın açık söz konusudur. Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının kaldırılması gibi, yeni öğretmen alınarak eğitimde ücretli öğretmen dönemi de mutlaka kapatılmalıdır. Öğretmen açığının yoğunluklu olarak hissedildiği kalkınmada öncelikli yörelerde ise söz konusu açığın önüne geçmek için, bu yörelerde çalışan öğretmenlere ücret anlamında pozitif ayrımcılık yapılmalı” diyen Kava,ayrıca ek tazminat ödenmesi gerektiğini söyledi.
“YENİ MECLİS’TEN, EĞİTİM SORUNLARINA ÇÖZÜM ÜRETMESİNİ BEKLİYORUZ”
“Yaklaşık 16 milyon 800 bin öğrenci ve 750 bini aşkın eğitim çalışanı için 2010–2011 eğitim-öğretim yılının sonuna gelmiş bulunmaktayız” diyen Kava,” Bir eğitim dönemi daha, temel sorunların çözümüne yönelik kalıcı bir yaklaşım ortaya konulmadan ve eğitim çalışanlarının mesleki performansını artıracak, onları, verdikleri hizmetin önemine uygun bir hayat düzeyine taşıyacak adımlar atılamadan tamamlandı. Eğitimciler olarak, yeni Meclis’ten, başta sivil anayasa olmak üzere, eğitimin ve eğitim çalışanlarının sorunlarına çözüm üretmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.
“SEÇİM SONUÇLARI ÜLKEMİZE VE İLİMİZE HAYIRLI OLSUN”
Kava,”24. Dönem Milletvekili Genel Seçimi tamamlanmış, halkımız iradesini ortaya koymuştur. Sandıktan temsil gücü yüksek, yeni anayasaya meşruiyet sağlayacak bir meclis çıkmıştır. Bu meclisin ilk görevi, meşruiyet debisi yüksek bir anayasa yapmak olmalıdır. Halkımız, demokratikleşmeyi, özgürlük alanlarının genişletilmesini beklemektedir. Yeni anayasa hazırlanırken, farklı kesimlerin görüşleri dikkate alınmalı, endişeler giderilmelidir. 12 Haziran’da yapılan milletvekili genel seçimi sonuçlarının hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Yeni seçilen vekillerimiz Dr. Cevdet Yılmaz, Prof Dr. Eşref Taş ve Dr. İdris Baluken’i camiam adına tebrik ediyor ve TBMM’de 24.dönemde Bingöl’ün eğitim sorunlarının çözümüne gerekli katkıyı sunacaklarına inanıyoruz. Bingöl’ün ortak menfaatleri için ortak hareket etmelerini umarak sivil anayasa için gereken çabayı göstermelerini bekliyoruz” dedi.
17 Haziran 2011 Cuma 11:59,
Okunma Sayısı: 255